IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ZF и VinFast представиха автономна система на технологичното изложение в САЩ

От средата на 2022 г. германският доставчик и виетнамският автомобилен концерн ще въведат функции с второ ниво на автономно задвижване

14:09 | 05.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският доставчик на автомобилни компоненти ZF Friedrichshafen AG, известен като ZF Group, представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ, система за автономно шофиране, част от стратегията на компанията „Мобилност от следващо поколение“, пише Automobilwoche.

„Мобилността на бъдещето зависи до голяма степен от интелигентните технологии. ZF вече подготвя тези решения, така че да бъдат налични в точното време“, обяснява Мартин Фишър, отговарящ за бизнеса на ZF в Америка.

Вече обявените от ZF технологии за автономно задвижване на превозните средства, включително частично автоматизираната система за шофиране coASSIST, предлагаща второ ниво на автономност, бяха представени по-рано в Китай. Системата coDRIVE, която предлага подобрение в роботизираните функции, също привлича вниманието на обществеността. ZF разработва и coPILOT, система, която може да бъде актуализирана до четвърто ниво на автономност и която се очаква да бъде представена на пазара съвместно с виетнамския производител на електрически превозни средства VinFast. 

Базираната във Фридрихсхафен компания ще бъде най-важният партньор за VinFast и ще доставя редица сензори за камери, радари и лайдар, както и решения за интелигентното сливане на сензорите, които ще бъдат свързани в мрежа в централен блок за управление. От средата на 2022 г. двете компании ще въведат функции с второ ниво на автономно задвижване, като в същото време ще разработят функции от по-високо ниво.

„Нашите клиенти търсят нови технологии, както и интелигентност и функции, които предлагат на потребителите добавена стойност“, обяснява Фишър. ZF успя да разшири своя бизнес, свързан с автономните решения, чрез поръчки на сензори и компютри.

Освен това, областта „транспортът като услуга“ става все по-важна, тъй като големите градове продължават да растат. Екипът на ZF за автоматизирани транспортни системи вече може да предложи практически решения относно планиране, експлоатация и внедряване на автоматизирана совалкова система. Това трябва да облекчи градския трафик и да свърже жителите с отдалечените селски райони. ZF вече въвежда и тези решения за мобилност в САЩ.

От началото на 2022 г. ново подразделение на ZF ще комбинира всички решения за търговски превозни средства. Германският разработчик вижда себе си като най-големият доставчик в света на търговски превозни средства по отношение на технологии за безопасност и автоматизирани функции за шофиране, както и за задвижващи системи.

Доставчикът също така продължава трансформацията си в софтуерна и цифрово базирана компания във всички бизнес процеси. Използвайки облачните технологии на Microsoft, изкуствения интелект, Интернет на нещата, групата очаква да се превърне в „доставчик на услуги за мобилност в облак“, който предлага на своите клиенти чисти, безопасни, удобни и достъпни решения за мобилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още