IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звеното на Toyota за камиони и автобуси спира временно работа в САЩ и Канада

Преустановяването на дейността на фабриките на Hino в Северна Америка ще продължи до септември 2021 г.

12:30 | 23.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Toshiyuki Aizawa/Bloomberg News</em></p>

Снимка: Toshiyuki Aizawa/Bloomberg News

Звеното на японския концерн Toyota Motor Corp. за производство на камиони и автобуси Hino Motors Ltd. ще преустанови работата в своите заводи и ще отложи продажбите на нови модели в САЩ и Канада заради проблеми със сертифицирането на своите двигатели, съобщава Bloomberg. 

Hino ще спре производството в своя завод в Западна Вирджиния, САЩ, и в съоръжението в Уудсток, Канада, до края на септември 2021 г., става ясно от изявление на компанията. Решението е било взето след заседание на борда на директорите на звеното.

Преустановяването на производството е свързано с „предизвикателствата около процеса на сертификационното тестване на двигателите в САЩ“. Hino тепърва ще оценява въздействието на спирането върху финансовото ѝ състояние и ще предостави информация, когато бъде готова, добавят от компанията.

Очаква се продажбите на превозни средства на Hino да спаднат рязко в Северна Америка с 53% на годишна база до 8000 броя за настоящата фискална година, приключваща в края на март 2021 г., добавят от звеното на Toyota. То прогнозира, че глобалните ѝ продажби ще намалеят с 21% за същия период.

Цената на акциите на Hino поевтиняха с 2,9%, като общият спад в стойността им за тази година достига 11,6 на сто.

По-рано тази седмица Toyota обяви, че ще спре производството във Великобритания и Франция от вторник (22 декември) заради проблеми с транспорта и доставките заради мерките срещу разпространението на новия щам на коронавируса в Обединеното кралство.

Toyota планираше първоначално да затвори своите заводи във Великобритания и Франция на 24 декември за празниците. Нейните френски операции, както и заводът за производство на двигатели в Обединеното кралство, ще преустановят дейността си два дни по-рано от планираното, от 22 декември. Друг завод за автомобили на Toyota във Великобритания ще спре работа на 23 декември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още