IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Evergrande е възстановила работата по 95% от проектите си

Компанията е решена да предаде жилищата на купувачите им на всяка цена

13:24 | 02.04.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Строителните работи са възобновени по 95% от проектите на затруднения строителен предприемач от Китай China Evergrande Group, съобщава едно от звената на компанията, цитирано от Ройтерс.

Evergrande е възстановил работата по 734 проекта в цял Китай към 27 март, включително 424 проекта, по които дейностите са в обичайния си обем и темпо, според публикация в събота в официалния WeChat канал на бизнес звеното на компанията Pearl River Delta.

Evergrande е най-задлъжнялият предприемач в сектора на имотите в света – дълговете на компанията са за над 300 млрд. долара. Компанията се затруднява с плащанията към облигационери, банки, доставчици, както и да издава в срок жилищата на купувачите.

Ситуацията, в която изпадна Evergrande, олицетворява раздутата имотна индустрия, страдаща от кампанията на китайското правителство за намаляване на задлъжнялостта.

Evergrande ще "продължи да поддържа нормалното строителство на проектите, за да достави сградите на собствениците с гарантирано качество и количество на всяка цена", според публикацията.

Председателят на компанията Хуи Ка Ян обеща няколко пъти, че строителните работи ще бъдат възобновени с пълна пара.

Хуи е казал на служителите през февруари, че компанията има за цел да предаде 600 хил. апартамента през 2022 г., според запознат източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
OK. Но как е станало това? Правителството е национализирало ? Или няляло пари в компанията? Или .. ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още