IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи кредитор на Evergrande подава съдебен иск срещу компанията

Top Shine е поискала от Evergrande да спази споразумението си за обратно изкупуване на акциите на нейното подразделение Fangchebao

14:08 | 27.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на компанията. <em>Снимка: Chan Long Hei/Bloomberg</em></p>

Централата на компанията. Снимка: Chan Long Hei/Bloomberg

Силно задлъжнялата китайска група за недвижими имоти Evergrande е изправена пред проблеми от страна на кредиторите. Дружеството Top Shine Global Limited of Intershore Consult (Samoa) Limited е подало молба за обявяване в несъстоятелност срещу China Evergrande Group във Върховния съд на Хонконг.

Според документа, който може да бъде разгледан на уебсайта на съда, изслушването ще се проведе на 31 август. Първоначално Evergrande не е открита за коментар от Ройтерс.

Top Shine е поискала от Evergrande да спази споразумението си за обратно изкупуване на акциите на нейното подразделение Fangchebao, казва мениджър на ищеца пред Ройтерс в понеделник, като отказва да назове името си поради деликатността на въпроса.

Строителят на жилища има дълг от над 300 млрд. долара и през последните месеци не е в състояние да обслужва лихвите по чуждестранните облигации.

Към момента Evergrande дължи около 20 млрд. долара на чуждестранни инвеститори. Компанията планира да представи предварителен план за преструктуриране до края на юли. От началото на годината се намесиха и редица държавни компании, за да помогнат на Evergrande да се преструктурира.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още