IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акции на Evergrande и подразделенията ѝ беше спряна в Хонконг

Инвеститорите се готвят за отлагане на обявяването на резултати от редица китайски строителни компании след оттеглянето на одитори

18:04 | 21.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

China Evergrande Group и нейните подразделения спряха търговията с акции в Хонконг в понеделник след съобщение, съдържащо “вътрешна информация“, показват документи, изпратени до борсата, в които не се разкрива нищо повече.

Изпитващата затруднения строителна компания може да проведе среща тази седмица, за да уведоми инвеститорите за плана за преструктуриране на дълга си, предава Bloomberg.

Друга компания, Ronshine China Holdings, няма да спази крайния срок 31 март, за да публикува одитирани резултати за цялата година, след като стана поредната имотна компания, която обяви оттегляне на одитора си. Цената на акциите и на облигациите на Ronshine се срина след съобщението.

Evergrande ще проведе среща тази седмица, за да уведоми международните инвеститори за рамката на преструктурирането си, съобщават китайски медии, позовавайки се на запознати с въпроса източници. Тя може да се проведе рано тази седмица.

Evergrande и другите ѝ филиали са спрели търговията с акции в Хонконг в понеделник, сочат изпратени до борсата документи. Търговията с местните облигации на компанията също беше прекратена.

През януари Evergrande, чиято централа се намира в Шънджън, съобщи, че цели да представи първоначално предложение за преструктуриране през идните шест месеца и е в центъра на кризата сред китайските строителни компании след ограничителните мерки на властите в Пекин срещу прекомерните дългове. Evergrande Evergrande

Отделно местното подразделение на Evergrande съобщи, че притежателите на облигации са одобрили разплащателен план относно просрочени лихви по облигации в юани, става ясно от съобщение до фондовата борса в Шънджън, изпратено късно в неделя.

Hengda Real Estate Group съобщи, че ще плати неизплатени лихви на 23 септември на стойност 4 млрд. юана (629 млн. долара) по облигации с падеж през 2025 г. Лихвата по облигациите е дължима веднъж в годината, а първото плащане беше определено за 23 септември 2021 г., показват събрани от Bloomberg данни.

Местното подразделение на Evergrande ще продаде дела си от 30% в имотната компания Nanjing на AVIC Trust за необявена сума, показват данни от платформата Tianyancha.

Имотната компания Nanjing, която е съсредоточена в оценките и управлението на имоти, е създадена през юни 2020 г. с регистриран капитал от 66,7 млн. юана. Продажбата беше обявена в неделя.

Инвеститори се готвят за още отлагания на резултатите на китайски строителни компании през 2021 г., съобщава отделно Bloomberg.

Листнатите в Хонконг китайски имотни компании имат краен срок до 31 март да обявят годишните си резултати, първите им одитирани финансови доклади от началото на ликвидната криза в индустрията. Най-малко четирима одитори се оттеглиха или бяха заменени от строителните компании от началото на тази година, а международни рейтингови агенции също се отказаха от някои оценки на облигации на имотни компании заради недостатъчна информация. Evergrande Evergrande

Приходите на китайските местни власти от продажби на земя са се свили с 29,5% през януари-февруари спрямо същия период на миналата година. Това е най-големият спад за периода поне от 2015 г. насам, когато започва воденето на подобни данни от министерството на финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още