Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

98% от студентите намират работа по специалността си на форума “Кариера УНСС”

В петото издание се срещат бизнесът и образованието, посочи ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров

98% от студентите намират работа по специалността си на форума “Кариера УНСС”

Снимка: УНСС

Среща на бизнеса и образованието ще се състои отново на петото издание на съвместния форум “Кариера УНСС”. 98% от студентите намират работа в образователната сфера, където са завършили и това се отчита от Националния статистически институт и осигурителната каса. Това съобщи ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Още по темата

Според него това  е най-голямото събитие, което се случва вече ежегодно в университета. Тази година е в хибридна форма, за разлика от миналата година, когато изцяло събитието е било онлайн.

Тази година участват над 30 компании, представители на секторите по финанси, застраховане, счетоводство, търговия, услуги, одит и контрол. Така студентите могат да се запознаят от първо лице с компаниите и актуалните позиции за работа и стаж при тях.

„Преди пандемията над 130 фирми са присъствали на този форум и точно тези срещи дават възможност на студентите да придобият контакт с бизнеса“, информира проф. Димитров

Доц. д-р Росен Кирилов, от катедра информационни технологии и комуникации, е на мнение, че форумът е изключително престижен и в него се включват много сериозни компании.

По неговите думи голяма част от фирмите търсят освен кадри в ИТ сферата, но са необходими и хора във финансовия сектор, счетоводството, логистиката и маркетинга.

Той е убеден, че за пореден път събитието ще помогне на студентите да си намерят работа по специалността.

Вижте кои са компаниите и какви са техните условия за постъпване на работа на студентите вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Стаматов: Дистанционното обучение е достигнало предела си