Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Борисов: В последните години се направи много за образоването

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието Владислав Горанов дава пари без да се замисля, каза премиерът

Борисов: В последните години се направи много за образоването

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни. Това споделиха преподавателите и ръководството на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Министър-председателят посети учебното заведение, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма "Региони в растеж" с 1,3 млн. лв. 

"Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля", отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажиментът за увеличение на учителските заплати. 

Още по темата

Гимназията е спечелила по проект и средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това трябва да го има във всяко училище, категоричен е бил министър-председателят, а преподавателите са отбелязали, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие. 

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия. 

Единайсет деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. 
Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи. 

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП "Региони в растеж". В този програмен период приоритет ще имат професионалните училища, е заявил министърът и е добавил, че в областта са отпуснати общо 15 млн.лв. европейски средства.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
0
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Важно е да направят професията привлекателна.
Заплатите на учителите трябва да са поне два -три пъти средната в съответния регион. Пари за това има и трябва да се направи.
На второ място, да се изгонят политическите мекерета от училищата и университетите. Трябват ни нови, млади лица, желаещи да се включат в тази професия. На първо време е хубаво да си внесем преподаватели от чужбина. Да се инвестира в материалната база, да се ползват учебните материали и методи на чуждите европейските университети и колежи.
Всеки лев тук не е загубен.
Проблемът е че нямаме бизнес у нас. Пак, ще подготвяме кадри за други държави, а не за нуждите на нашата икономика.
Първо - да се направят тотални преференции за нови производства на чужди фирми в България. Да се стимулира и финансира обучението на младите хора в чужбина и у нас за нуждите на тези производства.
Но за съжаление това не е работа само на държавата а и на фирмите, които си търсят персонал.
0
 
5
 
5
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
факта че са те пуснали да преподаваш (идея си нямам по кво преподаваш, като си тоталниятъпак), показва кво дъно е ударило Българското образование.
0
 
6
 
4
Minka до: Императорът
преди 1 месец
Импе, ако политиците не крадяха така здраво (което е публична тайна), щеше да има заплати за учителите и за здравеопазването.
Ако, например Фандъкова си изпълняваше задълженията (а дано ама надали), и глобеше GP Group (което не стана) то щеше да има още много пари в общинският бюджет. Ако имаше по-добро образование и по-добре заплатени учители, то хората щяха да са по-образовани и нямаше да гласуват така.
Ако ако ако, ама няма как да стане, щото от заплати и пенсии няма как да крадът толкова, а от магистрали, пейки и градинки може.
Така, че БХ не е ***, той си пълни джоба по малко и непрекъснато. И пак да кажа не е ***, и апартаменти не купува.
ПС: само не рабрах Веско Маринов как излезе виновен накрая?!
5
 
5
 
3
Императорът до: Императорът
преди 1 месец
Сам аз - като преподавател - благодаря на богът, че съм в добро квартално училище, с интелигентни и възпитани деца, постигащи сериозни резултати на градско и национално ниво... защото не забравям, че такова училище е изключение, не правило.
4
 
10
 
2
преди 1 месец
Единственото, което направихте за - бе да направите учителските заплати малко по-поносими. Останалото е трагедия - безумни учебници, целящи обезбългаряване, насаждане на толерастия, проcтотия и извратенячество, фиктивно образование в етноучилищата и все по-растящо неграмотство, а учителите, макар и по-добре заплатени, пак са безправни. Връщате в училищата някакви, дето на 12-14 години още не умеят да говорят членоразделно и не знаят буквите - и какво ще правят тепърва в училище - в 7 клас например, когато нямат ниво и за пръви?

Още от Образование
Четирима спечелиха стипендия “Иди, учи и се върни” 2019