Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Български студенти: Дистанционното обучение на Острова не е качествено

Не се провеждат стажантски програми и това затруднява студентите в тяхното практическо обучение, посочиха Яна Манчева и Петър Гигов

Български студенти: Дистанционното обучение на Острова не е качествено

Снимка: Ройтерс

Новите мерки, които прилага Великобритания за ограничаване на пандемията от коронавирус, са още по-строги, а онлайн обучението на студентите не е достатъчно. Това съобщиха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria българските студенти на Острова Яна Манчева, която учи японистика в The University of Manchester, и Петър Гигов, студент по кинематография в Bournemouth University.

Още по темата

„В Манчестър мерките са по-затегнати, особено след въвеждането на тристепенната система. Градът е от второ ниво и е въведена забрана за струпване на много хора в затворени пространства“, каза Яна Манчева и информира, че правителството е въвело по-строги мерки в заведенията и ресторантите, които вече са с вечерен час до 22 часа, забранено е събирането на повече от шест лица от различно домакинство на едно място.

Тя посочи, че студентите все още могат да посещават библиотеките, което им позволя да си помогнат с уроците и подготовката за изпити.

„Обучението е дистанционно във всички университети, но в тези, в които трябва да има практика, като при нас например, наложиха по-строги мерки“, разказа Петър Гигов, студент по кинематография.

Той посочи, че стажантските програми засега не се провеждат и това значително затруднява студентите в тяхното практическо обучение и не им позволява да натрупат нужните знания.

Българските студенти са категорични, че не са удовлетворени от онлайн обучението, като се надяват през втория семестър да имат присъствени лекции. Те съобщиха, че засега няма промени в таксите за обучение.

Как можеш да се участваш в английска продукция по време на коронавирусна пандемия? Какви са предизвикателствата пред студентите във Великобритания да живеят и учат дистанционно? Какви са очакванията на българските студенти да учат присъствено?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Затварят училища при 20% ученици със симптоми на грип