IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са недостатъците на електронното обучение?

Технологията не е готова на този етап да замени изцяло присъствената среда, каза Калоян Кирилов, учител

11:34 | 24.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма как на този етап електронното обучение да замести физическото. Все още сме много далеч. Това каза Калоян Кирилов, учител и основател на платформата daskal.eu, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Кирилов недостатъците на електронното обучение са основно в две посоки - чисто технически и по отношение на начина му на провеждане. 

Той посочи, че при онлайн обучението има асинхронно и синхронно, като второто трябва да замести живия контакт. По думите на госта това обаче е доста трудно. 

Кирилов добави, че по отношение на технологиите у нас може би не са подбрани най-подходящите за учениците, като отбеляза, че има специализирани инструменти, които дават доста добри възможности. “Технологията не е готова на този етап да замени изцяло присъственото обучение”.

Според него основният проблем по отношение на технологиите и внедряването им в образованието е, че обществото се развива в някаква посока благодарение на тях, образователната система - също, но скоростта, с която го прави, е много по-бавна. 

Все пак гостът изтъкна, че “скокът, който се направи за изминалите четири учебни месеца, е много голям”. 

Очаквайте видео с целия коментар Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още