Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Платформата "Тук-там" развива и благотворителност за образование

Студентите получават стипендии, за да продължат обучението си, и след това се връщат в България, посочи оперативният мениджър на сдружението

Платформата "Тук-там" развива и благотворителност за образование

Снимка: Архив БТА

Платформата “Тук-там”, която подкрепя инициативата на Bloomberg TV Bulgaria "Вдъхновяващите 5", свързва българи от всички точки на света и им дава информация за образование. Как се развива благотворителна дейност в условията на пандемия, как платформата свързва хората, разказа в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Интервю Юлия Димитрова, оперативен мениджър и член на управителния съвет на сдружение "Тук-там".

Още по темата

Тя посочи, че предоставяните от платформата информация и услуги са безплатни за потребителите, а целта е да им даде възможности за развитие и място, чрез което да са свързани с България.

Димитрова обясни, че спрямо последното събитие на сдружението най-търсената в България работа е в сектора на маркетинга и рекламата, на информационните технологии, свързани с консултиране, на мениджърски позиции.

“В България се връщат или имат интерес да работят хора с висока степен на образование и богат опит”, информира мениджърът от сдружение "Тук-там".

Юлия Димитрова коментира и стипендиите на организацията. Тя потвърди, че фондът се е реализирал и тази година въпреки всички обстоятелства.

“За финансирането на фонда разчитаме на подкрепа от общността - много хора знаят какво е да получиш стипендия, за да може да продължиш образованието си, има и такива, които не са получили, и затова оценяват колко важна е тази подкрепа”, обясни Димитрова.

Тя посочи, че организацията се издържа от абонаменти, дарения и предоставя възможност на компаниите да разкажат повече за себе си и дейността си.

По думите й 25% от всяка вноска отива директно за набирането на следващите стипендии.

По какъв начин платформата на сдружението "Тук-там" предоставя информация за живот, работа и стипендии? Как тя свързва хората?  Кои студенти получават стипендии? Как може да се стане член на сдружението "Тук-там"?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Повече за инициативата “Вдъхновяващите 5” може да научите тук.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Предлага се преквалификация на учители за ИКТ и компютърни науки