Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Ректорът на УНСС: Засега не се налага дистанционно обучение

В момента около 50% от персонала на университета са ваксинирани, докато останалите са преболедували Covid-19, съобщи проф. Димитър Димитров

Ректорът на УНСС: Засега не се налага дистанционно обучение

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За момента в УНСС не се налага дистанционно обучение. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria ректорът на учебното заведение проф. д-р Димитър Димитров.

„Миналата година започнахме хибридно. Това се оказа нелесна задача, защото се изискваше инвестиции и време, за да се организира учебният процес", поясни той в разказ за мерките, които били предприети по време на пандемията.

По думите му е било необходимо да се намери балансът на съчетание между епидемиологичните мерки и очакванията на студентите. "Нашата цел е да запазим качеството на обучението и да имаме живия контакт със студентите, независимо дали учебният процес е онлайн или присъствено", каза Димитров.

Още по темата

Ректорът на УНСС съобщи, че миналата седмица в учебното заведение са инсталирани допълнително термокамери заради огромните опашки от студенти, които са били пред университета. „На ден влизат около 10 хиляди – 12 хиляди студенти. Въведохме мярка част от лекциите на студентите, които са записали магистратура, да са онлайн по преценка на преподавателите и решение на катедрата", посочи Димитров.

Той засегна и темата за ваксинацията. „Още през февруари всички, които желаеха се имунизираха. Това бяха около 30% от преподавателите. В момента може би около 50% от персонала са ваксинирани, докато останалите са преболедували Covid-19", каза още ректорът на УНСС.

От думите на Димитров стана ясно, че качеството на образованието не е спаднало по време на пандемията.

„По време на пандемията студентите и преподавателите се научиха да работят с информационните технологии, различните възможности за записване и споделяне на материали. Резултатите от държавните изпити и сесии са същите като при присъствената форма на обучение", отчете той.

В момента се провежда вторият етап от кариерния форум „КАРИЕРА УНСС“, в който участват 30 компании.

„В момента студентите са по-малко, но форумът е продължение на събитието от миналата година, което беше онлайн. Нашата цел беше животът да продължи независимо, че има пандемия. През миналата година над 1500 студенти са провели интервюта с работодатели", отбеляза още ректорът.

Кои са предизвикателствата пред новата учебна година? Кои са новите програми в УНСС? Към кои магистратури има най-голям интерес? Как се изгражда устойчивост между бизнеса и образованието? Присъствено ли ще се явяват студентите на изпити през зимната сесия?

Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването "Смарт час" гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Стаматов: Дистанционното обучение е достигнало предела си