Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Софийският университет е в Топ 3 по най-голям финансов принос за България

Учебното заведение е привлякло средства в размер на 2,51 млн. евро за периода 2014-2016 година от рамковaта програма "Хоризонт 2020"

Софийският университет е в Топ 3 по най-голям финансов принос за България

Снимка: Софийски университет "Св. Климент Охридски"

 

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е в първите три институции с най-голям финансов принос за България чрез успешните си научни проекти според резултатите от научните изследвания и иновациите и участието на България в програмата "Хоризонт 2020" на Европейската комисия, съобщава висшето училище на сайта си.

Софийският университет се е класирал най-добре от всички научно-образователни институции в областта на научните изследвания и е привлякъл средства в размер на 2,51 млн. евро за периода 2014-2016 година от рамковaта програма "Хоризонт 2020", сочи доклад на Европейската комисия от май 2017 г.

Още по темата

Според него Софийският университет се е класирал в "Топ 3" на успешните изследователски институции от България чрез участието си в единайсет изследователски проекта.

Алма матер е координатор на проекта Materials Networking, както и е партньор в десет други проекта, сред които са RAGE /Факултет по математика и информатика, Tesla /Факултет по педагогика/, HypoSens /Физически факултет/, EuThyroid /Медицински факултет/, Socialenergy /Факултет по математика и информатика/, SAVES2 /Поделение "Социално и битово обслужване" и Студентски Съвет/, EUROAXESS /Факултет по математика и информатика/, EURAXIND /Факултет по математика и информатика/, BigPicnic /Университетски ботанически градини/, EUROAXESS TOP III /Факултет по математика и информатика/. 

 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от