IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влезе ли практиката в образователния процес

Връзката между образованието и бизнеса се усилва, посочиха Милена Стойчева от JA България, Илона Йорданова от 108 СУ "Никола Беловеждов" и студентът Кристиян Милев

15:28 | 12.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инициативата „Мениджър за един ден“ вече има 18-годишна история. Повече за нея и за възможностите, които предлага, разказаха в предаването „Смарт час“ на Bloomberg TV Bulgaria Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Илона Йорданова от 108 СУ "Никола Беловеждов" и Кристиан Милев, студент по право.

Според Стойчева увеличаващият се интерес към инициативата с всяка следваща година доказва важността на включването на практиката в образователния процес. „Връзката между образованието и бизнеса се засилва във времето. Най-добрият модел на работа е този на партньорството и той ще се утвърждава“, смята тя.

По думите на Йорданова, която участва в инициативата за втора поредна година, най-ценното, с което тя допринася, са знанията. Като основно качество, което всеки мениджър трябва да притежава, тя посочи възможността да приема предизвикателствата и да не показва страх пред екипа си.

“В бъдеще работните места ще са дистанционни и всичко да се случва виртуално“, смята тя.

Кристиан Милев изтъкна, че е важно за мениджърът да обича работата си, да влиза на работното място с усмивка на лице, да се грижи всички служители да са мотивирани . Той обаче е на мнение, че е ключово за професиите на бъдещето ще бъде възможността за повече време за отдих и по-приятелската работна среда.

„Човек трябва да има гъвкаво работно време и при невъзможност да се яви на място да успее да свърши работата си и вкъщи“, посочи той.

Стойчева не се нае да прогнозира какви точно ще са уменията на бъдещето. "Трябва да се научим постоянно да бъдем гъвкави, да не се спираме пред трудностите и да бъдем отговорни към себе си и към средата, в която работим“, заяви изпълнителният директор на JA България.

Вижте цялата дискусия във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още