Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

ВУЗФ вкарва в своята програма блокчейн регулациите и децентрализираните бизнес

Това е единствената у нас и една от първите в Европа магистърски програми в тази перспективна област

ВУЗФ вкарва в своята програма блокчейн регулациите и децентрализираните бизнес

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Най-актуалните регулации в областта на блокчейн, както и децентрализираните бизнес модели ще бъдат включени в програмата на първата българска магистратура по блокчейн във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) - „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“. Това стана ясно при публикуване на най-новите промени в учебната програма на магистратурата. 

Още по темата

Това е единствената у нас и една от първите в Европа магистърски програми в тази перспективна област. В обновената лекционна програма за второто й издание се включват общо две учебни направления - Основи на блокчейн екосистемите и Практически приложения на блокчейн решенията.

Първото от тях включва обширна информация за предимствата на технологията спрямо централизираните системи, какви са ограниченията и рисковете при използването на блокчейн, както и последните регулаторни инициативи в областта. В рамките на това направление обучаващите се ще се запознаят още с основите на смарт контрактите (примери, стойност и какво ще променят) и рамката за оценяване на необходимостта и ползите от технологията.

Второто направление обхваща областите на приложение на блокчейн решенията и конкретни примери от практиката. В тази част магистратурата ще представи кои са новите начини на организация на бизнес процесите чрез блокчейн и кои са наличните технологични инструменти и инфраструктура. Студентите ще се запознаят с основите на STO (Security Token Offering), както и с бизнес моделите на принципа на децентрализацията.

„След успешното първо издание на блокчейн магистратурата и тази година отчитаме засилен интерес. Включването на нови лектори от бизнес средите, включително едни от най-значимите експерти в бранша и разширяването на лекционната програма ще добавят още по-голяма стойност към обучението. Това прави магистратурата най-добрия начин да стартираме кариера или собствен бизнес в перспективната област на блокчейн технологиите”, заяви Веселин Боянов, създател на магистратурата.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Около 5 500 български кандидат-студенти продължават образованието си в чужбина