Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Обучение

Още 54 учители се обучаваха в курсовете по финансова грамотност

В игрите по програмата „За парите и други важни неща“ децата ще развиват математически, логически, литературни умения и емоционална интелигентност

Още 54 учители се обучаваха в курсовете по финансова грамотност

Снимка: Архив БТА

Общо 54 учители от 30 софийски училища  се включиха в обученията по финансова грамотност, проведени на 2 и 3 декември в София, съобщиха от Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ (ИФГ).

Още по темата

„Много практически насочена програма, много разигравани ситуации и предизвикателства, които ще направят часовете с учениците  интересни, забавни и полезни“, коментира Янка Каунджиева от софийското 20-то училище. 

Преподавателите от София се запознаха с програмата „За парите и други важни неща“ и с двете ръководства с игри и информация. Едното е предназначено за обучения на малчугани от 7 до 11 години, а другото – за тийнеджъри.

Програмата и ръководствата са изготвени от Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ (ИФГ) с подкрепата на “NN България“.

Досега по тях са обучени близо 300 учители от цялата страна и броят им продължава да расте. Те самите са предали материала на хиляди ученици – засега от гимназиалния курс, а скоро ще започне преподаването и за най-малките.
На 1 ноември Фондацията и NN България представиха най-новото си помагало в помощ на учители и ученици от начален курс на образование – „За парите и други важни неща. Първи стъпки“.

Първите учители, преминали преди дни курса за най-малките, бяха от райони в Столичната община. През януари предстои обучение за учители от цялата страна. 

В „Работилниците“ за тях са включени много игри и занимания в екип, с чиято помощ децата развиват математически, логически, литературни умения и емоционална интелигентност.

За учителите от гимназиален курс помагалото „За парите и други важни неща“ също включва много игри и възможности за екипна работа. Заедно с полезните знания за управление на личните финанси учениците имат възможност да развият и покажат умения за презентация, решаване на задачи в екип, работа с финансови данни.

Всички работилници са съобразени с възрастта на учениците и са вдъхновени от практиката и реалността в България.

„За парите и други важни неща“ и „За парите и други важни неща. Първи стъпки“ са учебни помагала, специално създадени от български експерти за българските ученици. Те са вдъхновени от живота, който водим всички ние – с истинските проблеми, решения и мечти, в които живеят и ще живеят българските ученици. Финансовата грамотност е сред тези компететности на 21 век, от които във все по-висока степен ще зависи качеството на живота ни.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Обучение
Успешната кариера зависи от самоосъзнатостта