IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми

Учебното заведение залага на иновативни и практически методи на преподаване и решаване на социални и бизнес каузи

17:17 | 30.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Висше училище по застраховане и финанси </em></p>

Снимка: Висше училище по застраховане и финанси

Нови шест магистърски програми в областта на иновациите, киберсигурността, лидерското поведение и предприемачеството открива Висшето училище по застраховaне и финанси (ВУЗФ) през настоящата учебна година, съобщиха от учебното заведение.

Изборът на програмите е съгласуван с едни от най-бързо развиващите се бизнес организации в България, което е явна връзка между образованието и бизнеса у нас, потвърдиха от ВУЗФ.

Студентите могат да кандидатстват за специалностите, в които практическото прилагане на знанията е силно застъпено, до 15 октомври.

Приемът в бакалавърските степени ще продължи до 25 септемви, като тази година университетът откри още две специалности за кандидат-студентите - "Бизнес икономика, предприемачество и иновации" и "Бизнес информационни системи  и комуникации".

Новите магистърски програми във ВУЗФ, които са отворени за прием, са: „Бизнес трансформация: киберсигурност и защита на лични данни“, “Продажби, бизнес финанси и комуникация“, „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“, „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“, „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“.

Повечето от специалностите нямат аналог в академичната сфера у нас.

Такава е програмата „Продажби, бизнес финанси и комуникация“. Освен отлична теоретична подготовка, студентите ще имат възможност да работят по реални казуси и проекти отблизо заедно с преподавателите си и топ мениджъри от различни компании.

Всички, които имат собствен бизнес, фрийлансърите или тези, които имат предприемаческа идея, вече могат да получат конкретни съвети, експертни познания и възможност да разработят идеята си чрез магистърската програма във ВУЗФ „ Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“. В нея са включени редица стратегически и ролеви игри, като важна част от обучението са и брейнстормингите, по време на които студентите генерират идеи и решения.

Магистърската програма по „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, която ВУЗФ открива, е застъпена в академичната практика на редица световни университети. Студентите в нея ще бъдат подготвяни за високи позиции на топ мениджъри и съвременни лидери, които да притежават умения за ръководство и управление на държавни и частни институции. В нея ще бъде сериозно застъпено изграждането на т.нар. soft skills (“меки умения“), които са водещи при провеждането на преговори на високо ниво.

От тази година ВУЗФ ще обучава студенти и по иновации. 

„Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“  е първата магистърска програма в България, в която ще се изучава пълният цикъл на иновационния процес, методите, стратегиите и принципите в бизнес организации и неправителствения и публичния сектор. Целта й е да подготви специалисти в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна. Повече информация за програмите може да откриете на уебсайта на университета.

ВУЗФ е първото частно висше училище в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта и маркетинга в България. То залага на иновативни и практически методи на преподаване, на „учене чрез правене“ и решаване на съществуващи социални и бизнес каузи.

Преподавателите, с които работят студентите, са специалисти с богат професионален опит и постижения в сферите си. По този начин учащите могат да се докоснат и да работят върху реални казуси, както и да създадат полезни професионални партньорства още докато са в университета и да започнат работа от студентската скамейка, посочват от ВУЗФ.

Анкетно проучване показа, че 94% от студентите на ВУЗФ, работят по специалността си, като 30% от тях заемат ръководни и мениджърски позиции в големи компании у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още