IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мариян Йорданов: Форумът на Investor.bg е общност, каквато няма никъде другадe

От новините в сайта можеш да изкараш пари, коментира първият служител на компанията, който работи тук и до днес

08:30 | 24.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мариян Йорданов, първият служител в Investor.bg, който работи в сайта и до днес. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Мариян Йорданов, първият служител в Investor.bg, който работи в сайта и до днес. Снимка: Investor.bg

Investor.bg за мен е точното място.

Представете си, че е събота следобяд. Новинарските сайтове са пълни с един и същи тип новини, нови e-mail-и няма, във фейсбук - скука. Единственото място за моя тип хора е форумът на Investor.bg, където влизам редовно, за да видя мисли на "себеподобни". От форума познавам над 100 души и в реалния живот и много от най-добрите ми приятели са оттам, така че това е общност, мнения, интереси, които ги няма другаде. Редовно гостувам на приятели от форума в други градове и държави.

Бях първият служител в Investor.bg в далечната вече 2000 г., още студент на 18 години. Взеха ме, защото съм бил "ентусиаст" на борсовата тема. Бях се запознал с брокерите, журналистите и анализаторите на прохождащия капиталов пазар, защото борсовите теми много ме влечаха и все още ме влекат. Затова и вече над 15 години съм в Investor.bg и пиша с удоволствие и мярка. Виждам новините, отчетите и процесите в дълбочина, виждам новината на секундата, виждам драматичното, интересното. Обичам да изваждам в новина лоши корпоративни практики, явни мошеничества, а също и да описвам потенциално интересни инвестиционни възможности и полезни сравнения.

Вярвам, че в бъдеще Investor.bg ще остане мястото за форумна инвестиционна общност. От миналата година започнах интервюта с изявени форумци и вече са публикувани около 10, които имаха небивал интерес и разчупиха журналистическите клишета, че може да се интервюира само някой много известен, че не могат да се задават лични въпроси, че нямаме инвеститори и спекуланти. А реално има много, но повечето не искат да ги покажа чрез интервюта. Други бяха много доволни, защото покрай интервютата осмислиха инвестиционната си политика и живота си.

Убеден съм, че новините също ще задържат високото си ниво. Те са полезни, можеш да изкараш пари от тях и най-малкото да вземеш информирано решение. Харесвам и по-агресивното посочване на проблемите. Преди да отворим форума, винаги минаваме през новините и ги преглеждаме.

Разбира се, сайтът не може да лети, ако икономиката и конкретно борсата са зле. Затова се надявам родният капиталов пазар да се оправи, или поне да се увеличат българите, инвестиращи в чужди акции. В момента едни от най-активните теми във форума са именно за инвестиции в чужди акции, като отново в "Коментари" на Investor.bg си оказваме голяма взаимопомощ в това необятно поле.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
fortiss
преди 8 години
Мариян винаги е бил новатор, винаги !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Спящият бик
преди 8 години
Специални поздрави, работяга!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още