Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Пазари

Акционерите на "Прайм Пропърти БГ" удължават срока на дружеството до края на 2027 г.

Индивидуалният резултат на компанията за първото тримесечие е загуба в размер на 143 хил. лева

Акционерите на "Прайм Пропърти БГ" удължават срока на дружеството до края на 2027 г.

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ – първото публично инвестиционно дружество, създадено по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, ще гласуват удължаването на срока му на съществуване до края на 2027 г.

Това се вижда от поканата за предстоящото общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 21 юни в София. Документите са публикувани чрез БФБ-София.

В момента срокът за съществуване на дружеството е до края на тази година.

Акционерите ще променят и устава на „Прайм Пропърти БГ“, за да впишат новия срок на съществуване.

В края на 2020 г. акционерите одобриха ликвидация на дружеството, но след  преразпределяне на дяловете впоследствие се отказаха от ликвидацията.

В последните месеци „Победа“ АД придоби значителен мажоритарен дял в компанията и отправи търгово предложение към акционерите, на което обаче Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана. Очаква се да бъде публикувано коригирано търгово предложение.

Акционерите ще гласуват също така финансовия отчет на „Прайм Пропърти БГ“, докладите на ръководството, на одиторите, както и ще изберат нов одитор за 2022 г.

Компанията притежава в портфейла си два завършени проекта – в курортите „Слънчев бряг“ и „Свети Влас“, както и терени в София и Царево.

„Прайм Пропърти БГ“ приключи 2021 г. с консолидирана загуба в размер на 1,5 млн. лева, която обаче е над два пъти по-малка от загубата през 2020 г. (3,3 млн. лева).

Индивидуалният резултат за първото тримесечие също е загуба – в размер на 143 хил. лева, при 147 хил. лева за първото тримесечие на 2021 г. Приходите за отчетния период са за 127 хил. лева при само 10 хил. лева за същия период на миналата година.

В последната година акциите на компанията поевтиняват с почти 40%.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Пазари
Криптохедж фондът Three Arrows Capital потърси защита от кредиторите в САЩ