IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН допуска до търговия на БФБ облигации на "Варна Риълтис"

Емисията е в размер на 10 млн. лева, разпределени в 10 хил. броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, обезпечени облигации

12:36 | 24.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила допускането до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Варна Риълтис” ЕАД, гр. Варна. Това се вижда от решенията на Комисията, публикувани на сайта ѝ.

Емисията е в размер на 10 млн. лева, разпределени в 10 хил. броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, обезпечени и неконвертируеми облигации, с единична номинална и емисионна стойност 1000 лева.

Облигациите са издадени на 21.12.2021 г. и с падеж  21.12.2029 г.

Лихвеният процент е плаващ и се изчислява на базата на 6-месечен EURIBOR + надбавка от 3,5%. Размерът на дължимата лихва няма да бъде по-нисък от 3,25%.

КФН вписва „Варна Риълтис“ като емитент и посочената емисия облигации в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

С отделно решение Комисията е издала забрана за публикуване на търгово предложение от „Билд инвест“ ЕООД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“ АД на 4806 броя акции от капитала на „ЗСК Лозово“ АД от останалите акционери на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още