Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Airbnb променя имотния пазар в Гърция

Над 126 хил. жилища в страната са били обявени под наем на онлайн платформата

Airbnb променя имотния пазар в Гърция

Снимка: Pixabay.com

Airbnb все повече се налага като доминираща сила на пазара на недвижими имоти в Гърция. Това сочат резултатите от проучване, проведено от Центъра за планиране и икономически изследвания в страната.

Още по темата
То установило, че над 126 хил. жилища в Гърция са били обявени под наем на онлайн платформата. Над 60% от гръцките имоти в Airbnb се намират в областите Атика, Крит и Южна Егея. След тях по популярност се нареждат Централна Македония, Йонийските острови и Пелопонес.

През първото полугодие на тази година 93% от имотите в Атика, обявени под наем чрез платформата, са се намирали в границите на община Атина, което показва ясното предпочитание от страна на туристите към гръцката столица като дестинация за градска почивка.

Според изследването, което използвало данни от Airbnb, онлайн платформата е била почти непозната на гръцкия пазар преди осем години. Днес обаче е смятана за основен играч на пазара за настаняване на туристи в страната.

Проучването установило още, че гърците обикновено избират повече от една платформа, на която да обявят имота си под наем. Сред тези платформи освен Airbnb са TripAdvisor, Trivago, Booking.com, HomeAway и други.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Новозапочнатите жилища в САЩ намаляват за втори пореден месец