Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Airbnb ще споделя информация за китайските домакини с правителството

Решението е част от усилията на компанията да се съобрази с регулациите в Китай

Airbnb ще споделя информация за китайските домакини с правителството

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за краткосрочни наеми на жилища Airbnb съобщи, че от петък ще започне да предоставя информация за собствениците на имотите на китайските държавни агенции на фона на усилията й да се съобрази с регулациите в Китай.

Строгите правила за местожителство в страната изискват от гражданите и туристите да регистрират адреса си в полицията при пристигането си в страната или при отсядането си в хотел за 24 часа.

Промените идват, след като Airbnb спря услугата си за един месец в Пекин, когато в страната се провеждаше ежегодното заседание на парламента – време на засилено наблюдение на дисиденти и мигранти.

Airbnb в Китай съобщава в имейл до домакините, видян от Ройтерс, че решението е „сходно с действащите регулации за други компании в сектора на настаняването, които правят бизнес в Китай“, и потребителите, които имат притеснения, могат да деактивират обявите си.

Още по темата
„Airbnb в Китай трябва да се съобразява с местните закони и регулации, включително законите за неприкосновеност на личните данни и за разкриване на информация“, се казва в съобщението на компанията.

В края на 2016 г. Airbnb започна да съхранява данните си в Китай, за да отговори на изискванията в страната, което породи притеснения, че данните на потребителите могат да бъдат компрометирани. Компанията създаде и отделен китайски бизнес, за да се съобрази със закона.

Китай въведе нов строг закон за киберсигурността миналата година, който изисква чуждестранните и местни технологични компании да съхраняват китайски данни в страната и да оказват техническа помощ на властите, когато искат достъп до нея.

Airbnb се разраства в Китай на фона на остра конкуренция от китайски конкуренти като Tujia.com и Xiaozhu.com, които също се съобразяват със строгите регулации и спират услугите си по време на чувствителни политически събития. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Ниската безработица и оскъдните наличности ще повишат наемите на офиси в Европа