Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Allianz Real Estate увеличава инвестициите си в бизнес имоти в Китай

Тя ще търси възможности в офис и логистичния сектор в Пекин и Шанхай

Allianz Real Estate увеличава инвестициите си в бизнес имоти в Китай

Снимка: Архив Ройтерс

Клонът на германската компания Allianz за инвестиции в имоти очаква Китай да съставлява до 50% от вложените средства в Азиатско-тихоокеанския регион спрямо 40 на сто в момента, фокусирайки се върху новата икономика и логистичния сектор, съобщи високопоставен представител на компанията, цитиран от Ройтерс.

Застрахователната компания съобщи в понеделник, че е придобила офис кула в софтуерен парк в Пекин, която е напълно отдадена под наем на китайски технологични компании. Тя очаква да финализира още едно придобиване в бизнес парк в Шанхай „до няколко седмици“, съобщи Рушаб Десай, ръководител на представителството на Allianz Real Estate за Азиатско-тихоокеанския регион.

„Искаме дейността ни да съответства на новата икономика и да допринесем за растежа на Китай в сектора. Инвестираме, водени от тази идея“, казва Десай в телефонно интервю пред Ройтерс. Новата икономика обхваща нетрадиционни индустрии като биофармацията и онлайн търговията на дребно.

Allianz Real Estate е само една от многобройните чуждестранни инвестиционни компании, които залагат на растежа на пазара на бизнес имоти във водещите градове в Китай, тласкан от силното търсене от малки стартъп компании и големи корпорации.

Компанията купи 98% от офис кулата в Пекин Zlink, оценявана на между 185 и 195 млн. долара, от компанията за частни капиталови инвестиции KaiLong Group и Goldman Sachs, съобщи Десай.

Още по темата

Той допълни, че Allianz Real Estate ще търси възможности в офис и логистичния сектор в Пекин и Шанхай. Нейното портфолио включва инвестиции в две офис кули в Шанхай.

Компанията е напът да постигне целта си портфолиото ѝ в Китай до нарасне до сума от над един милиард евро (1,17 млрд. долара) в края на 2018 г. спрямо около 800-900 млн. евро в момента, допълни Десай.

В глобален план Allianz Real Estate управлява активи за 56 млрд. евро, от които 10% в Азиатско-тихоокеанския регион, където около 40% от активите ѝ се намират в Китай.

Десай заяви, че търговският спор между САЩ и Китай не се е отразил съществено на инвестиционните решения на компанията му и че управлението на активи след финализирането на сделките е по-важно.

„Следим политическите рискове, но ги изключваме от инвестиционните си решения и се опитваме да се съсредоточим върху ниво активи“, каза той. „Като инвеститори в активи търсим качествени активи, качествена локация и мениджъри. Опитваме се да се справяме по-добре от конкурентите си, така че ако се стигне до търговска война, се надяваме, че инвестициите ни ще се представят по-добре от тези на конкуренцията“, категоричен е Десай. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Три швейцарски компании финализираха първата имотна трансакция с блокчейн