Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Amazon продава цели жилища в САЩ за по-малко от 20 хил. долара

Те включват и безплатна доставка

Amazon продава цели жилища в САЩ за по-малко от 20 хил. долара

Снимка: Ройтерс

Сглобяемите и модулни жилища стават все по-популярни в САЩ. От 2013 до 2018 г. приходите в индустрията са нараснали с 8,6% на годишна основа и са достигнали близо 10,5 млрд. долара. Само през 2018 г. ръстът е достигнал 4,1%, показват данни на компанията IBISWorld, цитирани от MarketWatch.

Тези жилища стигнаха дори до Amazon и се продават доста добре. Имотни сайтове отвъд океана съобщиха неотдавна, че малка сглобяема къща с площ от 16 кв. м на цена от 7250 долара и безплатна доставка, която според производителя може да бъде направена за осем часа, била разпродадена на сайта на Amazon. След време тя отново се появила в наличност.

И това съвсем не е единственото жилище, предлагано на сайта на гиганта в електронната търговия. „Не съм изненадан, че се продават жилища в Amazon”, казва Трае Бодж, експерт по смарт пазаруването в сайта TrueTrae.com. Според него продажбата на подобни жилища в интернет предоставя нови възможности за търговеца на дребно за достигане до потребители, които са извън неговия район.

Цената на жилищата, които са обявени за продажба в Amazon, варира от няколко хиляди до десетки хиляди долара.

Модулното строителство става все по-популярно и във Великобритания, която трябва да се справя с недостиг на работна ръка. Британското правителство си поставя за цел да строи по 300 хил. къщи на година до 2020 г. и според експерти модулното строителство е единственият начин да изпълни целта си, а традиционните методи за строителство нямат капацитета да изграждат достатъчно къщи.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: По света Amazon имоти в САЩ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

6
 
6
 
2
преди 1 месец
Amazon продава цели жилища в САЩ за по-малко от 20 хил. долара

T.e. бараки.
Има и дървени жилища в сащ за по 1,5 милиона $.
Вярно, гогато земята често се тресе заради континенталният разлом - и това е вариант, но за кокошарник 1 500 000 $ !!!??
6
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
М да единствения вид жилище което само губи стойност.

Още от По света
Плаващи хотели ще приютяват посетителите по време на Олимпийските игри в Токио