Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Американска компания иска да придобие девет магазина на Metro в Румъния

Сделката се оценява на над 100 милиона евро

Американска компания иска да придобие девет магазина на Metro в Румъния

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Компанията Portico Investments, която е индиректна собственост на Инвестиционния борд на щата Вашингтон, е започнала втори кръг от преговори за придобиването на деветте магазина в Румъния на германската компания за търговия с бързооборотни стоки Metro, предава онлайн изданието Romania-Insider.

Компанията иска да продаде магазините си и да ги наеме обратно.

Сделката, която се оценява на над сто милиона евро, предизвика интерес и от местния бизнесмен Йон Тириак, който според информация в медиите се е оттеглил от надпреварата.

Още по темата
Мрежата на Metro Cash & Carry в Румъния включва 32 магазина в 24 града, два от които са под наем, а не са нейна собственост. Само девет собствени магазина са обявени за продажба. Средната площ на магазин, включително тази за съхранение на стоки, е над 10 хил. кв. м, с което общата площ в портфейла, обявена за продажба, достига около 90 хил. кв. м.

Тъй като Metro ще наеме обратно магазините за най-малко десет години, стойността на портфейла се оценява на над сто милиона евро, съобщава онлайн изданието Profit.ro.

Общо германската верига оперира около 680 магазина в 24 страни в Европа и Азия. У нас компанията управлява 11 магазина и една снабдителна база.

Макар че бизнесът ѝ беше засегнат от ограниченията заради COVID-19 през първото тримесечие, той се възстанови бързо. Новите финансови данни на компанията показаха годишна печалба за 2019/2020 г. от над 1 млрд. евро, а на ежегодното си общо събрание през февруари тази година групата съобщи, че навлиза в „нова фаза на растеж“.

Не за първи път Metro ще сключи сделки за продажба и обратно наемане в Европа. През 2019 г. Metro Properties продаде и нае обратно магазини Metro и Makro в Централна и Източна Европа. Портфейлът включваше 11 актива в Полша, Унгария и Чехия и беше придобит от FLE Vienna, филиал на френската инвестиционна компания LFPI Group. Общият обем на приходите от продажбата надхвърли 250 млн. евро.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 4 седмици
Нарисували им хартийки, ще ги врътнат за реални неща!
Ово е стандарт! как рекъл брата сурба.

Още от По света
Amazon подхранва най-тежкия недостиг на складови площи в Канада