Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Американски собственик на молове върви към фалит заради пандемията

CBL преговаря с кредиторите си, защото иска да влезе в процедурата по Глава 11 със споразумение за преструктуриране

Американски собственик на молове върви към фалит заради пандемията

Снимка: Maranie Staab/Bloomberg

CBL & Associates Properties Inc., собственик на повече от 100 търговски центъра в САЩ, се готви да подаде молба за фалит, съобщават запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Компанията в момента преговаря с кредиторите си, защото иска да влезе в процедурата по Глава 11 със споразумение за преструктуриране, посочват източниците на агенцията. Плановете не са окончателни и могат да се променят, допълват източниците.

От CBL отказват коментар.

Още по темата
CBL е оператор на молове предимно от клас Б, т.е. второстепенни търговски центрове. Компанията изпитва затруднения заради пандемията и периода, в който се наложи обектите и да бъдат затворени. Проблемите и обаче датират от по-рано и показват въздействието на промените в търговията на дребно, които настъпват в последните няколко години, посочва Bloomberg.

През юни компанията обяви, че загубата на доходи от магазини, които не са плащали наем по време на блокировките, я е принудила да пропусне дължимото плащане на лихви по част от дълга си в размер на 3 млрд. долара. CBL има споразумение обезщетение с държателите на неин дълг, което е удължено до 22 юли.

CBL е базирана в Чатануга, щата Тенеси. Тя се управлява и частично притежава от синовете на Чарлз Лебовиц, който направи бизнеса си публичен през 1993 г. Стивън Лебовиц, главен изпълнителен директор на CBL, и семейство Лебовиц притежават повече от 10% от капитала на  компанията.

Bloomberg съобщи през април, че CBL е наела консултантската компания Moelis & Co, както и Weil Gotshal & Manges, за да се опита да се справи с дълговата тежест.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест месеца след пандемията офисите в САЩ остават наполовина празни