Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Apple е увеличила три пъти площта на земята си само за три години

В момента технологичният гигант притежава 30 кв.км земя в САЩ

Apple е увеличила три пъти площта на земята си само за три години

Център за данни на Apple във Финикс. Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант Apple е увеличил почти три пъти площта на земята, която притежава, през последните две години. Това е така, тъй като компанията купува огромни площи в САЩ за центровете си за данни и за соларни ферми, които могат да ѝ подсигурят и доходоносни данъчни облекчения, съобщава Financial Times.

Според годишния доклад на производителя на iPhone, публикуван по-рано тази седмица, Apple притежава почти 30 кв.км земя спрямо 20 кв.км миналата година и 11,5 кв.км през 2016 г. През 2011 г. тя е притежавала само 2,36 кв.км, показват по-стари доклади.

Земята е вписана като допълнение на 3800 дка пространство за строеж, което Apple притежава или наема за офисите си и магазините си на дребно.

Според годишния доклад на Apple компанията е собственик на „съоръжения и земя за корпоративни функции, развойна дейност и центрове за данни на различни места в САЩ“.

Макар че анализаторите спекулират, че земята – много повече от нуждите на Apple за сегашните ѝ корпоративна дейност – може да е планирана за нови производствени съоръжения в САЩ или частни тестови писти за автономните ѝ автомобили, по-големият дял от имотите на Apple вече са заделени за огромни центрове за данни.

Сериозното разширяване на тези съоръжения подчертава нарастващия диапазон от онлайн услуги – ключов фокус на компанията, докато пазарът на смартфони се забавя.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева
Още по темата: По света Apple

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ намаляват за четвърти път за 5 месеца