IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple мести британската си централа в Лондон

Компанията ще е ключов наемател в офис проекта край старата електроцентрала Battersea

09:17 | 29.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple ще премести централата си в Лондон на ново място в района на изоставената електроцентрала Battersea край Темза, където в момента тече мащабно строителство и реконструкция, съобщава онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Компанията ще бъде ключовият наемател в офис комплекса с обща площ от над 45 млн. кв.м, като ще наеме около 500 хил. кв.м на 6 етажа.

Сделката е най-голямата в Лондон извън Уест Енд за последните 20 години, посочва изданието. 

Очаква се компанията да се нанесе в новата си централа до 2021 г. Тя ще обедини всички 1 400 служители на компанията в британската столица, които в момента са разпръснати на 8 локации, пише FT. Площта обаче е достатъчна за 3 хил. души, т.е. със сигурност компанията е помислила и за бъдещата си експанзия.

Основната централа на Apple в Европа ще остане в Корк, Ирландия, където за компанията работят около 6 хил. души.

Предполага се, че за сделката се водят преговори от около година. Смята се, че тя ще окаже огромна подкрепа за проекта за обновяване на пространството около старата електроцентрала, който се изпълнява от консорциум, воден от малайзиска компания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още