IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone купува кредитен портфейл на CaixaBank за 790 млн. евро

Портфейлът включва лоши кредити по жилищни и търговски недвижими имоти

12:32 | 22.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инвестиционната компания Blackstone Group LP купува портфейл от лоши кредити с номинална стойност от 790 млн. евро на испанския кредитор CaixaBank SA, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Дълговете са свързани с новозавършени жилища, както и със земя и домове в строеж, твърдят източниците. Продажбата на портфейла се очаква да бъде завършена до края на тази седмица.

Испанските банки търсят начини да продадат лошите си кредити по недвижими имоти, които се отразяват негативно на балансите им, откакто финансовата криза предизвика катастрофа на пазара на имоти в страната. Кредиторите са блокирали повече от 70 000 жилища през 2014 г., като Андалусия, Каталуния и Валенсия са най-сериозно засегнати, сочат данни на Националния статистически институт на Испания.

Активите, обезпечаващи дълга на CaixaBank, се състоят от 88% жилищни имоти, 9% земи и 3% търговски площи, се посочва в документ за продажба, с която разполага Bloomberg News. Активите се намират основно в Андалусия, Мадрид, Кастилия-Ла Манча и Каталуния.

Засега говорителите и на Blackstone, и на CaixaBank отказват коментар по сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още