Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Blackstone набра почти 10 млрд. евро за шестия си фонд за инвестиции в имоти

Фондът е най-големият до момента и отново е насочен към Европа

Blackstone набра почти 10 млрд. евро за шестия си фонд за инвестиции в имоти

Снимка: архив Ройтерс

Blackstone Group набра почти 10 млрд. евро за най-новия си – шести, и най-голям фонд за инвестиции в имоти, въпреки икономическите катаклизми на фона на пандемията от коронавируса Covid-19.

Blackstone Real Estate Partners Europe VI LP е с почти 26% по-голям от предшественика си, който е с бюджет 7,8 млрд. евро. Той беше затворен през 2017 г., пише онлайн изданието Property Magazine.

Базираната в Ню Йорк компания започна да събира ангажименти за новия фонд през май 2019 г., като е натрупала почти 8,77 млрд. долара до края на август 2019 г., вижда се от регулаторни документи. Към 10 декември във фонда са влезли още почти 1 млрд. долара, а непосредствено преди затварянето му са постъпили още почти 900 млн. долара.

Още по темата

Blackstone сключи първата си сделка чрез новия европейски фонд за недвижими имоти през септември 2019 г. със споразумение на стойност 6,2 млрд. долара за придобиване на офис и логистични активи в Западна Европа от канадската Dream Global Real Estate Investment Trust. Сделката е била приключена през декември миналата година и е осъществена с пари в брой.

Сред партньорите на Blackstone в новия фонд са Инвестиционният съвет на американския щат Орегон – държавно образувание, което е влязло с 300 млн. долара, и консолидираният пенсионен фонд на щата Тенеси, който е инвестирал 150 млн. долара.

Петият европейски фонд за инвестиции в имоти на Blackstone генерира нетна вътрешна норма на възвръщаемост от 16%, показва годишният доклад на компанията за 2019 г.

Бизнесът с имоти на Blackstone е създаден през 1991 г. Компанията разполага със 163 млрд. долара инвестиционен капитал под управление, включително почти 45,7 млрд. долара активи за инвестиране в сектора в края на миналата година.

 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Струва ли си да се инвестира в имоти след коронавируса?