IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone планира да реализира най-голямата сделка за недвижими имоти в Япония

Американският инвестиционен фонд ще придобие обратно портфолио от апартаменти срещу 2,8 млрд. долара

15:50 | 28.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay</em></p>

Снимка: pixabay

Американският инвестиционен фонд Blackstone Group ще закупи обратно портфолио от апартаменти в Япония срещу 300 млрд. йени (2,8 млрд. долара), научи Nikkei Asian Review. Ако бъде реализирана, това ще е най-голямата сделка с недвижими имоти в историята на страната. 

Рекордната покупка на апартаментите, които Blackstone продаде през 2017 г., подчертава действията на чуждестранните компании, които допълнително тласкат ръста на цени на недвижимите имоти в Япония.

Имотите в островната страна притежават висока доходност на фона на ниските лихви. Според предоставената информация Blackstone ще закупи приблизително 220 жилищни сгради, разположени в различни райони на Япония, чрез своя оперативен фонд, базиран в Пекин от Anbang Insurance Group.

Американската компания за първи път придоби сградите през 2014 г. за сумата от около 200 млрд. йени, след което ги продаде на Anbang през 2017 г. за 260 млрд. йени.

Предишната най-голяма сделка с недвижими имоти в страната беше сключена през 2007 г. между Morgan Stanley и ANA за продажбата на 13 хотела на обща стойност 280 млрд. йени.

Ултра ниските лихви в Япония примамват чуждестранните инвеститори.

Дори когато купуват имоти на високи цени, намалявайки инвестиционната доходност, инвеститорите са в състояние да регистрират значителни печалби, благодарение на ниските лихвени проценти.

Спредът на доходността за големите офис сгради в Токио достигна 2,8% през септември 2019 г., надминавайки този в Ню Йорк, който беше 2,3% за същото време.

Японският индекс за цените на търговските имоти, съставен от Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма, който отразява цените на имотите в трите най-големи града в страната, се повиши с 30% за последните десет години, като се очаква да продължи да расте, благодарение на чуждестранните инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още