IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone придоби дял в строителя на "Малкия Монако" край Атина

Американската група купи 10% от Lamda Development за 20,2 млн. евро

16:07 | 03.07.14 г.
<p>
	Изоставеното международно летище край Атина.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Изоставеното международно летище край Атина. Снимка: Ройтерс

Компанията за частен капитал Blackstone придоби 10 процента дял в гръцката компания за имоти Lamda. Американската група е платила 20,2 млн. евро, съобщават от гръцката компания, предава Ройтерс.

Lamda Development уточнява, че общо 7 инвестиционни фонда, контролирани от Blackstone, са купили 4,44 млн. акции с право на глас за 4,55 евро всяка. Това представлява 3,8% отстъпка спрямо цената на затваряне от сряда.

Lamda беше избрана в началото на тази година да изгради мащабен курорт на мястото на изоставеното международно летище край Атина Хеленикон. Компанията беше единственият участник в търга, припомня информационната агенция.

В строителството на мегакурорта ще участват още китайският холдинг Fosun и Al Maabar от Абу Даби.

Туристическият комплекс, известен като “Малкият Монако”, е един от най-амбициозните проекти за недвижими имоти в Европа на стойност над 7 млрд. евро. Очаква се строителството да даде тласък на гръцката икономика, която се опитва да се закрепи на пътя на растежа, след като успя да избегне фалита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още