IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone придобива луксозни хотели за 6 млрд. долара

Компанията купува конкурента си Strategic Hotels and Resorts, собственик на хотелите Four Seasons

18:31 | 08.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инвестиционната компания Blackstone Group заяви във вторник, че се е съгласила да придобие Strategic Hotels and Resorts, собственик и инвеститор във високия клас имоти, за около 6 млрд. долара, включително дълговете, съобщава New York Times.

Портфолиото на Strategic Hotels and Resorts включва хотелите Four Seasons, курорти в Silicon Valley, щата Вашингтон и Jackson Hole, щата Уайоминг, хотелите Fairmont и Intercontinental в Чикаго и хотела JW Marriott Essex House в близост до Сентрал Парк в Манхатън.

По силата на сделката филиали на фонда за недвижими имоти Blackstone ще платят по 14,25 долара на акция в брой за Strategic Hotels, инвестиционен тръст в сферата на недвижимите имоти.

Цената е с 13% над тази от борсовата търговия на 23 юли, преди да излезе първата статия, съобщаваща за потенциалната сделка, казват компаниите.

Strategic Hotels заяви през август, че проучва възможни стратегически алтернативи, включително потенциална продажба.

Развълнувани сме от възможността да придобием един от портфейлите с най-висококачествени луксозни хотели в САЩ“, заяви Тайлър Хенриц, съръководител на отдела за американски придобивания в Blackstone Real Estate. “Като отдавнашни инвеститори в хотелската индустрия, оставаме уверени в основите на сектора въпреки последната волатилност на пазара“.

Сделката трябва да се одобри от акционерите и се очаква да приключи през първото тримесечие.

Бордът ни и управленският ни екип неведнъж сме заявявали, че ще обмислим всяка възможност за максимизиране на акционерната стойност“, казва Реймънд Гилейн, председател и главен изпълнителен директор на Strategic Hotels & Resorts.

Вярваме, че сделката капитализира нашето уникално портфолио, силната ни платформа за управление на активи и отличното оперативно представяне през последните няколко години“, добавя Гилейн. „Бордът е разглеждал различни алтернативи през последните години, а тази оферта от Blackstone създава значителна акционерна стойност с висока степен на сигурност при изпълнението“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още