IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия облекчава условията за емитиране на инфраструктурни облигации

Специален фонд от държавни имоти на стойност 130 млн. долара ще отпуска гаранции за минимизиране на рисковете пред проектите

12:21 | 08.03.16 г.
Бразилия облекчава условията за емитиране на инфраструктурни облигации

Правителството на Бразилия представи мерки за облекчаване на финансирането за инфраструктурни проекти, съобщава Ройтерс.

Ходът идва на фона на усилията на президента Дилма Русеф да засили инвестициите в страната, която преминава през дълбока рецесия, отбелязва информационната агенция.

Финансовият министър Нелсън Барбоса предлага опростяване на правилата за емитирането на инфраструктурни облигации. Според изчисления на бразилската държавна банка за развитие това ще намали разходите за финансиране на инфраструктурни проекти с до два процентни пункта.

Барбоса допълни, че държавни имоти на стойност 500 млн. реала (130 млн. долара) ще бъдат прехвърлени в специален фонд, който ще предоставя гаранции за минимизиране на предоперативните рискове пред инфраструктурни проекти.

Русеф отдавна е подложена на натиск за засилването на частните инвестиции в инфраструктурния сектор, с които да се преодолеят транспортните затруднения в страната.

Корупционните скандали, които тръгнаха от държавната петролна компания, обаче се прехвърлиха и върху големите инженерни конгломерати в страната, което допълнително забавя работата по основни граждански строителни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още