Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Британските магазини са застрашени от цунами от затваряния без помощ за наемите

Неплатените наеми за обекти от неосновна необходимост достигат общо 2,9 млрд. паунда

Британските магазини са застрашени от цунами от затваряния без помощ за наемите

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Секторът на търговските площи във Великобритания ще преживее „цунами от затваряния“, ако правителството не удължи мораториума върху агресивни принудителни действия заради задължения, съобщи Британският консорциум за търговия на дребно (BRC), цитирана от Ройтерс.

Позовавайки се на данни от проучвания, тя информира, че две трети от търговците на дребно във Великобритания са били уведомени от собствениците на имоти, че ще бъдат подложени на правни мерки за възстановяване на неплатени наеми от 1 юли, когато изтича мораториумът.

Много търговци на дребно във Великобритания, които попадат в категорията „от неосновна необходимост“, трябваше да затворят магазините си при многобройните блокади заради COVID-19 през последните 15 месеца, натрупвайки неплатени наеми за общо 2,9 млрд. паунда (4,1 млрд. долара), отбелязва BRC.

Още по темата
Пандемията нанесе удар на сектора и данни от индустрията показват, че един на всеки седем магазина вече е празен.
80% от наемателите в проучването на BRC са заявили, че някои собственици на имоти са им дали по-малко от година, за да изплатят просрочените си наеми.

Ако не бъдат предприети действия, краят на мораториума може да доведе до затварянето на хиляди магазини, отбелязва главният изпълнителен директор на BRC Хелън Дикинсън.

Тя призовава британското правителство да позволи натрупаните неплатени наеми по време на пандемията да бъдат гарантирани, а мораториумът върху изплащането на дълговете да бъде удължен до края на годината.

„Ако тези мерки бъдат въведени, всички страни може да работят по устойчиво дългосрочно решение, което споделя породените от пандемията проблеми по-равномерно между собственици на имоти и наематели“, смята тя.

„Ако не бъдат предприети действия, нашите градски центрове, търговски улици и търговски центрове ще пострадат от последиците, забавяйки възстановяването на по-широката икономика“, предупреждава Дикинсън.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Моментът за притежаване на многофамилни жилища в САЩ никога не е бил по-добър