IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бумът на яхтените пристанища на Турция увеличават цените на имотите

Бодрум и Гьочек са едни от най-модерните места за събиране на любителите на яхти от цял свят

15:03 | 02.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бумът на яхтения туризъм в Турция се очаква да засили интереса към имотите в крайбрежните курорти през 2014 г. благодарение на изобилието от яхтени пристанища от световна класа, пише онлайн изданието Property Wire.

Много от тези пристанища са на по-малко от година-две и привличат все по-голям брой инвеститори във ваканционни имоти, според турската агенция за недвижими имоти Spot Blue International Property.

Курортите с качествени яхтени пристанища по красивото егейско и средиземноморско крайбрежие на Турция вече са изключително търсени от инвеститорите не само от чужбина, но и от процъфтяващата средна класа в Турция.

Сред най-новите и най-желани яхтени пристанища в страната са Палмарина в Яликавак-Бодрум, което бе открито през юни 2013 г, Д-Марин Маринас в Гьочек и Дидим, което е най-голямото в Турция.

"Райони като Бодрум и Гьочек се превърнаха в много модни места за събиране на любителите на яхтите от цял свят. Те привличат шикозни ресторанти и бутици, което на свой ред води до ръст на цените на имотите. Фактът, че през юни тази година Истанбул ще бъде домакин на Световната яхтена конференция още повече ще засили интереса към яхтените пристанища на Турция", коментира Джулиън Уолкър от Spot Blue International Property.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още