Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

България остава сред 20-те най-желани страни за покупка на втори дом

Интересът към страната ни се измества към дестинации като Индия, Турция, Бразилия, Тунис и Мароко

България остава сред 20-те най-желани страни за покупка на втори дом

Снимка: Архив Ройтерс

България губи няколко позиции в авторитетна международна класация на най-желаните дестинации за покупка на втори дом, но остава в топ 20.

През юли страната ни понижава класирането си с пет позиции до 13-то място в подреждането на онлайн портала themovechannel.com, макар че относителният дял на запитванията от общия им брой се запазва сравнително стабилен.

Понижението на страната ни в класацията се обяснява с възхода на някои други дестинации, които я изместват. Германия, Турция и Индия се връщат в топ 10 на класацията, а част от интереса се пренасочва към други страни, като например Тунис, Мароко и Бразилия. 

Още по темата

За пръв път от октомври 2016 г. Португалия се връща в топ 3 на класацията. Популярността на имотите в страната достига деветмесечен връх, отчита порталът. Страната събира почти 1,9% от запитванията за имоти, осъществени през сайта.

Първите две позиции в класацията продължават да се държат от САЩ и Испания, а Франция се придвижва с една позиция напред до четвърто място. Петата позиция в класацията е за Италия.

Топ 10 се допълва от Кабо Верде, Турция, Индия, Гърция и Германия.

Най-силен скок в класацията отчита Бразилия – 31 места до 22-ра позиция. Следва Тунис с 24 места до 14-та позиция. Мароко се изкачва с 13 места до 28-ма позиция.

Румъния е държавата с най-силно отстъпление в ранглистата – със 17 места до 39-та позиция, следвана от Филипините – с 11 места до 35-та позиция, и Виетнам и Кипър – с по 10 места до съответно 26-та позиция и 16-та позиция.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Metro започва продажбата на китайския си бизнес