IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените и броят на сделките с имоти в Лондон намаляват преди Brexit

На национално равнище цените на имотите са отбелязали годишен спад от 0,8% през март

14:29 | 18.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Офертните цени на жилищата в Лондон са намалели този месец, тъй като купувачите се колебаят да финализират сделки на фона на политическите сътресения около Brexit, съобщава Bloomberg.

Средните цени са намалели през март с 1,1% спрямо февруари до 607 557 паунда (806 хил. долара), сочи докладът на имотния портал Rightmove. Офертните цени в Лондон са отбелязали спад от 3,8% на годишна основа, а броят на договорените продажби от имотните агенти са с 9,6% под равнището през същия период на 2018 г. Жилищен Жилищен

Имотният пазар в Лондон понесе бремето на несигурността от бъдещите отношения на Великобритания с Европа. След години на силен растеж цените миналата година се понижиха за първи път от финансовата криза, показват официални данни.

Повишението на цените на национално равнище също е ограничено, а данните за продажбите показват бавно начало на обичайно натоварения пролетен период. На национално равнище офертните цени са се повишили с 0,4% до 302 002 паунда през март спрямо февруари, но са отбелязали годишен спад от 0,8%.

„Активността на купувачите остава по-слаба, отколкото обикновено, като някои купувачи изчакват изясняване на политическата обстановка. Устойчивостта се увеличава, колкото повече се отдалечавате от лондонския пазар“, посочва Майлс Шипсайд, директор на Rightmove.

Отделен доклад на Acadata, който включва всички жилищни трансакции, показва, че цените на жилищата във Великобритания са намалели с 0,5% през 12-те месеца до февруари. С изключение на Лондон и югоизточната част на страната цените са останали непроменени спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
Zhikata
преди 5 години
Мани Лондоня, туй е умрял пазар. Виж при нас у Софето кризи не ни лОвят, та както сите брокерици ни убеждават, цените скачат месец за месец! Не остават хубави апарати, взимайте на зелено преди чертеж
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още