Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Цените и броят на сделките с имоти в Лондон намаляват преди Brexit

На национално равнище цените на имотите са отбелязали годишен спад от 0,8% през март

Цените и броят на сделките с имоти в Лондон намаляват преди Brexit

Снимка: Архив Ройтерс

Офертните цени на жилищата в Лондон са намалели този месец, тъй като купувачите се колебаят да финализират сделки на фона на политическите сътресения около Brexit, съобщава Bloomberg.

Средните цени са намалели през март с 1,1% спрямо февруари до 607 557 паунда (806 хил. долара), сочи докладът на имотния портал Rightmove. Офертните цени в Лондон са отбелязали спад от 3,8% на годишна основа, а броят на договорените продажби от имотните агенти са с 9,6% под равнището през същия период на 2018 г.

Имотният пазар в Лондон понесе бремето на несигурността от бъдещите отношения на Великобритания с Европа. След години на силен растеж цените миналата година се понижиха за първи път от финансовата криза, показват официални данни.

Още по темата
Повишението на цените на национално равнище също е ограничено, а данните за продажбите показват бавно начало на обичайно натоварения пролетен период. На национално равнище офертните цени са се повишили с 0,4% до 302 002 паунда през март спрямо февруари, но са отбелязали годишен спад от 0,8%.

„Активността на купувачите остава по-слаба, отколкото обикновено, като някои купувачи изчакват изясняване на политическата обстановка. Устойчивостта се увеличава, колкото повече се отдалечавате от лондонския пазар“, посочва Майлс Шипсайд, директор на Rightmove.

Отделен доклад на Acadata, който включва всички жилищни трансакции, показва, че цените на жилищата във Великобритания са намалели с 0,5% през 12-те месеца до февруари. С изключение на Лондон и югоизточната част на страната цените са останали непроменени спрямо същия период на миналата година.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Мани Лондоня, туй е умрял пазар. Виж при нас у Софето кризи не ни лОвят, та както сите брокерици ни убеждават, цените скачат месец за месец! Не остават хубави апарати, взимайте на зелено преди чертеж

Още от По света
Продажбите на жилища в САЩ намаляват през юни, а цените достигат рекорден връх