Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Цените на имотите в Лондон се понижават с най-бързия темп от 2008 г.

Цените на най-луксозните имоти падат с повече от 20%

Цените на имотите в Лондон се понижават с най-бързия темп от 2008 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Ако мислите, че Brexit може да удари пазара на недвижими имоти в Лондон, помислете отново... той вече го удари, пише MarketWatch в свой материал.

Цените на имотите в Лондон се понижават с най-рязък темп от началото на финансовата криза през 2008 г. От гледна точка на международните инвеститори жилищата в Лондон от най-високия сегмент на пазара поемат към "мечи" пазар със спад от над 20% от постигнатите върхови нива.

Благодарение на поевтиняването на паунда след вота за напускане на Европейския съюз през миналата година индексът на цените в идеалния център на Лондон се понижава с впечатляващите 23% в сравнение с пика, достигнат през 2015 г.

Това показва тревожна волатилност за сектор, който традиционно се смята за сигурен, и разбива мита, че единствената посока за пазара на недвижими имоти в града е възходяща. 

Още по темата

„Понижението на цените ще продължи“, прогнозира Хенри Прайър, агент по недвижими имоти, който е активен на пазара в Лондон повече от 30 години. Той изчислява, че при имотите с цена над 25 млн. долара цените са паднали с 25% в британски лири.

Имотите в Лондон се славят като един от най-удивителните класове активи през последните десетилетия, като се превърнаха с основен елемент в портфейлите на богатите инвеститори в световен мащаб. През последните 40 години цените в централната част на Лондон са се повишили 50 пъти, според данни на агенцията за недвижими имоти Knight Frank. Това е два пъти повече от покачването на Dow Jones Industrial Average през същия период.

Предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, политическите вълнения в резултат на последните избори, новите данъци върху сделките с недвижимости – всичко това натежа върху пазара на имоти в британската столица и той пое в обратна посока.

И докато шокът от Brexit забави стартирането на нови проекти, тези, които вече са в ход, нямат друг избор освен да бъдат завършени.

По думите на Прайър в момента участниците на пазара опитват всякакви трикове, за да могат да се разтоварят от току-що построените апартаменти. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова
Още по темата: По света имоти в Лондон

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Близо 40% от жилищата в САЩ са с изплатен ипотечен кредит