IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ остават почти без промяна през юни

Статистиката беше очаквана от инвеститорите след масовите разпродажби на фондовите пазари в понеделник

18:30 | 25.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на жилищата в САЩ остават почти без промяна през юни

Цените на жилищата в САЩ остават почти без промяна през юни, според статистиката, на Case-Shiller, цитирана от The Wall Street Journal.

Индексът на компанията се увеличава с 4,5% за изминалите 12 месеца до края на юни. Към края на май индексът се повиши с 4,4% за 12-те преходни месеца.

Ръстът на цените в 10-те най-големи градове в САЩ пък реално се забавя – до 4,6%, спрямо 4,7% през май.

Статистиката на Case-Shiller е много очаквана от инвеститорите днес на фона на разпродажбите в понеделник. Днес обаче настроенията на Wall Street са позитивни и търговията отваря с ръстове.

Инвестицията в недвижима собственост в момента се разглежда като стабилна. По-късно днес се очакват и данните за продажбите на нови жилища през юли, което също може да окаже влияние на пазарите.

В последните месеци се наблюдава стабилизиране на пазара на имоти в САЩ и една от причината е намаляването на безработицата, посочва от своя страна АР. Последните данни на трудовото министерство показват, че безработицата намалява до 5,3%, което е най-ниското ниво за последните седем години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още