IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ с най-голям ръст в последните 7 години

Нарастващото търсене в цялата страна и ниските лихвени проценти подхранват силното покачване на цените, коментира анализатор

17:11 | 02.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата в САЩ с най-голям ръст в последните 7 години

Цените на жилищата в САЩ отбелязаха най-големият си ръст на годишна база от повече от седем години през май на фона на продължаващото подобряване в сектора, съобщава Ройтерс.

Пазарните цените на жилищата в най-голямата икономика в света са нараснали с 2,6 на сто през петия месец на годината спрямо април и са се повишили с впечатляващите 12,2% в сравнение с май миналата година, показват данните на изследователската компания CoreLogic.

Изключвайки продажбите на проблемни имоти, цените са се повишили с 11,6% на годишна база. Проблемните продажбите включват имоти, които са били иззети от кредитори, както и късите продажби, при които собственикът опитва да продаде имота за по-малко от ипотеката.

Възстановяването на жилищния сектор в САЩ набра скорост през тази година, което покачи и пазарните цени на имотите. Цените на недвижимото имущество все пак остават под предкризисните нива преди спукването на имотния балон.

Анализът на експертите от CoreLogic съвпада с оповестения по-рано доклад на S&P-Case/Shiller, който показа, цените са нараснали с повече от 12 на сто на годишна база през април.

"Нарастващото търсене в цялата страна и ниските лихвени проценти подхранват силното покачване на цените", каза Ананд Налатамби – главен изпълнителен директор в CoreLogic. "Очакваме тази тенденция да продължи да поддържа баланса и през летните месеци", допълни още той.

Прогнозните цени за юни показват допълнителен растеж от още 2,9 на сто на месечна база и 13,2% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
ДА, "Нарастващото търсене в цялата страна и ниските лихвени проценти подхранват силното покачване на цените".Но основното ХРАНЕНЕ на силното покачване на цените идва от ФЕД! А горното е не просто следствие, а ЦЕЛ на последния!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
ABBA
преди 10 години
"Нарастващото търсене в цялата страна и ниските лихвени проценти подхранват силното покачване на цените"Цъ!Подхранва го лудата печатница на зелени вестникарски хартийки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още