Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Централните бизнес райони на европейските пазари са най-атрактивни за инвестиции

Инвеститорите се отдалечават от първокласните пазари в търсене на доходност

Централните бизнес райони на европейските пазари са най-атрактивни за инвестиции

Снимка: Pixabay.com

Централните бизнес райони на европейските пазари са най-атрактивни за инвеститорите. Недостатъчното предлагане на офис площи и подобряването на икономиката и пазара на труда водят до силен ръст на наемите, което засилва търсенето и в по-периферните квартали, посочва се в анализ на консултантската компания M&G Real Estate, цитиран от property-magazine.eu.

Доходността от първокласните офиси се доближава до исторически най-ниски стойност на пазари като Париж и Берлин. Затова и инвеститорите започват да се отдалечават от тях в сделките си в търсене на стойност.

Значителен принос за тези инвестиции имат инвестициите в инфраструктура, които подобряват свързаността на градовете, посочват експертите. Кварталите в покрайнините на Париж например получават тласък за развитие заради разширението на транспортната мрежа и новите линии на метрото.

В доклада се подчертава, че цифровата свързаност и интелигентното офис пространство са все по-важни фактори за наемателите. Технологично умните сгради намаляват оперативните разходи и подобряват производителността и благосъстоянието, докато отвореното и съвместното работно пространство става все по-популярен и рентабилен начин да се оползотвори пространството.

Берлин се посочва от анализаторите като най-бързо развиващото се място за ИТ стартиращи фирми в световен мащаб. Секторът на технологиите, медиите и телекомуникациите е вторият по големина двигател на пазара на офис площи в града. Още 14 хил. работни места се очаква да бъдат добавени към сектора до 2020 г.

Хелзинки е отличен като град, който се очаква да създаде значителни възможности за инвестиции в недвижими имоти, тъй като инвестира в различни технологии, включително лесно и достъпно пътуване с обществения транспорт.

Макар да е сигурно, че резултатите от референдума за Brexit засилват привлекателността на пазари като Берлин, Париж, Дъблин, Франкфурт и Люксембург, все пак само около 75 хил. работни места ще се преместят от Великобритания на тези пазари. Това е едва 7% от финансовия сектор в Лондон. 

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Британците търсят по-големи имоти, продавачите искат по-високи цени