IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужденците подкрепят ръста на продажбите на жилища в Турция

Най-активни на пазара са гражданите на Ирак

13:22 | 30.09.15 г.
Чужденците подкрепят ръста на продажбите на жилища в Турция

Продажбите на жилища в Турция са се увеличили с 6,5% през август в сравнение с август 2014 г., като основен двигател на ръста са силните продажби на чужденци, съобщава онлайн изданието propertywire.com, като се позовава на данни на турския статистически институт.

На годишна база броят на чуждестранните купувачи на имоти в страната се е увеличил с 15,2%, сочат още данните. Пазарът е особено популярен сред купувачите от Персийския залив, посочва консултантската компания Universal 21.

Проектите в Турция са привлекли сериозен интерес от потенциални купувачи на едно от най-интересните събития в глобалния сектор на имотите – строителното изложение в Дубай.

През последните месеци има осезаем ръст на запитванията от купувачи от страните в Персийския залив, отчита агенцията. Най-активни на пазара в страната са иракчаните, които са осъществили почти 20 на сто от сделките с чужденци. Следват гражданите на Саудитска Арабия с малко над 13 на сто и на Кувейт с малко над 11 на сто.

Очаква се сделките с чужденци да продължат да се увеличават и заради засиления туристически поток в Турция, включително и от държавите от Персийския залив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още