IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните купувачи на имоти се насочват към малко известни области в Италия

Те не са популярни туристически дестинации, но предлагат типично италиански начин на живот

11:39 | 04.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Нарастващият интерес към не толкова популярни местни дестинации стимулира имотните пазари в Италия, съобщават експерти, цитирани от онлайн изданието Global Property Guide.

Сред малко известните области са Саленто, районът на езерото Изео, районът на езерото Маджоре и Луниджана. Някои от тях не са популярни туристически дестинации, но предлагат типично италиански начин на живот, а това се превръща в притегателна сила за чуждестранните купувачи, съобщава италианският сайт за имоти Gate-Away.com.

В Саленто е регистриран ръст от 12,9% на покупките на имоти от чуждестранни купувачи през първото полугодие на 2018 г. спрямо първите шест месеца на 2017 г.

Не толкова популярни езерни области като езерото Изео и Маджоре са регистрирали повишение от съответно 76,98% и 64,65%. В същото време интересът на чуждестранните купувачи към района на езерото Комо е намалял с 22,6%, въпреки че той е популярна туристическа дестинация.

Луниджана, не твърде популярна територия между Тоскана и Лигурия, отчита нарастване с 21,91% на купувачите на имоти. Марема в южната част на Тоскана е друга дестинация, която набира популярност сред международните купувачи.

Сред чужденците, които избират да закупят имот в Италия, преобладават американците с дял от 17,23%, следвани от германците с 14,7% и британците с 13,94%. Броят на британците, които са търсели имот в Италия, е нараснал с 14,52% през първите шест месеца на 2018 г. спрямо същия период на миналата година.

„Смяната на правителството оказа влияние, но като цяло повишаването със 17,1% на регистрираните запитвания между началото на януари и края на юни спрямо същия период на 2017 г. показва, че нищо не може да спре търсенето на втори дом в Италия“, казва генералният мениджър на Gate-Away Симоне Роси.

„Явно сформирането на правителство след дълга битка е успокоило международните инвеститори. Залозите на последните избори бяха много високи и създадоха голяма несигурност сред възможните купувачи на жилище, за които инвестирането във втори дом в Италия с несигурно бъдеще щеше да се окаже рисково“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още