IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да спите в жилището, преди да го купите - във Франция вече е възможно

Стартиращата компания Trynbuy се надява да има над сто имота на сайта си до септември

19:30 | 20.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Нова услуга може напълно да промени жилищния пазар във Франция. Стартиращата компания Trynbuy от Тулуза предлага от няколко седмици на потенциалните купувачи да спят в недвижим имот пет нощи, преди да го купят, съобщава френският вестник La Tribune.

„Когато потенциален клиент търси имот, той е изпълнен с безброй съмнения. Това може да осуети сделката, тъй като купувачът трябва да бъде спокоен. Трябва да си даваме сметка, че инвестирането на 400 хил. евро след 30-минутно посещение винаги оставя съмнения у купувача“, казва съоснователят на стартъпа Тома Пейре.

Заедно със своя съдружник, специализиран в технологичното развитие, той предлага услугата чрез интернет платформа. За момента на сайта на Trynbuy са качени 11 имота и с посредничеството на компанията вече са осъществени три продажби. Това е задоволително начало за младия предприемач, макар че той се надява да предлага над сто имота до септември тази година.

„Не сме конкуренти на агентите на недвижими имоти, а сме допълнение, аргумент за продажба за тях и за продавачите“, категоричен е Пейре.

Доказателство за това е, че Trynbuy, която е основана през юли 2019 г., вече работи с над 200 агенции във Франция и в света. Освен това стартъпът е определен като „доверена компания“ от групата La Forêt, която обединява 700 агенции за недвижими имоти.

„За да успокои агенциите за недвижими имоти и продавачите, Trynbuy застрахова с до 1,5 млн. евро вещите в жилището“, уточнява Пейре, който се надява на засилено сътрудничество с La Forêt през 2021 г.

За момента услугата му работи само с обзаведени имоти, но Пейре и съдружникът му работят по партньорства с агенции за обзавеждане, за да предложат идеята си в празни апартаменти и така да увеличат броя на имотите в онлайн платформата си.

Икономическият модел на Trynbuy обаче няма да се променя. Една нощувка ще струва на потенциалните купувачи 0,05% от цената на имота. След това приходите се поделят между продавача, който получава 75%, и Trynbuy, за която остават 25%.

„Аргументът ни е следният – недоволен или обезщетен! Ако потенциалният купувач финализира покупката на имота, няма да таксуваме нощувките му. В този случай продавачът ще ни дава делът от 25% от приходите от нощувки, които трябва да получим от клиента“, обяснява Пейре.

За да продължи развитието си, компанията вече работи по набирането на средства на стойност до 200 хил. евро до юли. Това ще позволи на Trynbuy да засили комуникацията и маркетинга си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още