Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Детройт - градът, където всеки може да стане строителен предприемач

Специални програми обучават хората как да се възползват от възраждането на града

Детройт - градът, където всеки може да стане строителен предприемач

Снимка: Архив Ройтерс

Възраждането на един град трябва все отнякъде да започне и в случая с Детройт то започва от центъра, пише Bloomberg.

След края на Голямата рецесия няколко строителни компании сериозно инвестират в имоти в града, за да привлекат големи корпоративни наематели и купувачи на апартаменти. Това донесе на инвеститорите обаче известни критики, че усилията ще привлекат външни хора, но нищо няма да се направи за местните жители, които пострадаха сериозно заради кризата, която обхвана града след 2008 г.

Едно от решенията на този проблем е да се подкрепят жителите на града как да се научат да залагат на развитието на бизнес имотите. Това е основната идея, която стои зад програмата „По-добри сгради, по-добри квартали“. Тя е създадена с цел да обучава местните жители как да инвестират в имоти и да работят в сектора на имотите.

Проектът се управлява от адвоката в сектора на имотите Чейс Кантрел. Кантрел, който е роден и израснал в Детройт, е напуснал работата си на адвокат, за да реновира празна сграда в един от кварталите на града. По-късно той започва да учи хората как да правят същото.

Преподавателят от бизнес школата към Университета на Мичиган Питър Алън също прави нещо подобно – обучава местните жители как да се възползват от възраждането на града. Той учи студентите си как да идентифицират инвестиции, как да подготвят бизнес план и как да преговарят с банки и други кредитори. Накрая на курса от студентите се очаква да имат готов план, така че да си осигурят финансиране за конкретен имотен проект.

Кантрел посочва, че има достатъчно имоти, които хората биха могли да придобият за сума от порядъка на под 1 000 долара. Обикновено хората се решават да вложат сума от порядъка на 40 хил. - 70 хил. долара.

Дори и при тези ниски цени на фона на средностатистическите цени в САЩ обаче, хората имат нужда от ноу-хау и контакти, за да осъществят успешна сделка. Има и сериозен риск пред инвестициите в полуразрушените квартали на Детройт.

Освен това тези, които искат да инвестират, ще трябва да преодолеят и миналото, травмите от тежките времена и да видят възможностите пред тях, смята Кантрел.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Още по темата: По света имоти в САЩ

Последни новини

Още по темата

Коментари (1)

1
 
6
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Накрая на курса от студентите се очаква да имат готов план, така, че да си осигурят финансиране за конкретен имотен проект.
---------------------------------------
Защо ми се струва, че този курс е организиран именно от хората, които осигуряват съответното финансиране. Очевидно репертоарът на кредиторите се е обогатил с още един вариант за отпускане на кредити.

Още от По света
Заради недостиг на жилища най-скъпите пазари в САЩ стават още по-скъпи