IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детройт - градът, където всеки може да стане строителен предприемач

Специални програми обучават хората как да се възползват от възраждането на града

13:05 | 15.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Възраждането на един град трябва все отнякъде да започне и в случая с Детройт то започва от центъра, пише Bloomberg.

След края на Голямата рецесия няколко строителни компании сериозно инвестират в имоти в града, за да привлекат големи корпоративни наематели и купувачи на апартаменти. Това донесе на инвеститорите обаче известни критики, че усилията ще привлекат външни хора, но нищо няма да се направи за местните жители, които пострадаха сериозно заради кризата, която обхвана града след 2008 г.

Едно от решенията на този проблем е да се подкрепят жителите на града как да се научат да залагат на развитието на бизнес имотите. Това е основната идея, която стои зад програмата „По-добри сгради, по-добри квартали“. Тя е създадена с цел да обучава местните жители как да инвестират в имоти и да работят в сектора на имотите.

Проектът се управлява от адвоката в сектора на имотите Чейс Кантрел. Кантрел, който е роден и израснал в Детройт, е напуснал работата си на адвокат, за да реновира празна сграда в един от кварталите на града. По-късно той започва да учи хората как да правят същото.

Преподавателят от бизнес школата към Университета на Мичиган Питър Алън също прави нещо подобно – обучава местните жители как да се възползват от възраждането на града. Той учи студентите си как да идентифицират инвестиции, как да подготвят бизнес план и как да преговарят с банки и други кредитори. Накрая на курса от студентите се очаква да имат готов план, така че да си осигурят финансиране за конкретен имотен проект.

Кантрел посочва, че има достатъчно имоти, които хората биха могли да придобият за сума от порядъка на под 1 000 долара. Обикновено хората се решават да вложат сума от порядъка на 40 хил. - 70 хил. долара.

Дори и при тези ниски цени на фона на средностатистическите цени в САЩ обаче, хората имат нужда от ноу-хау и контакти, за да осъществят успешна сделка. Има и сериозен риск пред инвестициите в полуразрушените квартали на Детройт.

Освен това тези, които искат да инвестират, ще трябва да преодолеят и миналото, травмите от тежките времена и да видят възможностите пред тях, смята Кантрел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още