IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank пак е кредитор номер 1 за сектора на бизнес имотите в Ню Йорк

При финансирането за бизнес имоти кредиторът се справя несравнимо добре въпреки засилващия се натиск от страна на нови фондове за имоти

09:36 | 19.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Deutsche Bank затвърждава водещата си роля в сектора на бизнес имотите в Ню Йорк, пише Financial Times.

Най-голямата германска банка отдавна е лидер в сектора на имотите в Голямата ябълка, като гради бизнеса си от 90-те години на ХХ век. Тогава кредиторът се насочи към агресивни строителни компании, включително и тази на Доналд Тръмп.

През миналата година банката изгуби лидерското си място сред кредиторите за имоти, показват данни на компанията CrediFi. През второто тримесечие обаче Deutsche Bank отново излиза на първо място, като измества Morgan Stanley.

Сред обещаващите сделки на банката за периода април – юни са рефинансирането на заем на стойност 360 млн. долара за Olympic Tower – сграда, която гледа към катедралата Св. Патрик на Пето авеню, както и рефинансирането на кредит за 2,3 млрд. долара за GM Building в югоизточния край на Сентрал парк. 

„Искаме да продължим да кредитираме най-важните ни клиенти и важните за тях проекти в Ню Йорк“, коментира Мат Бостайн, който оглавява поразделението на Deutsche Bank за имоти.

Засилването на пазара на имоти в Ню Йорк е част от стратегията на главния изпълнителен директор на банката Джон Краян да възроди кредитора, след като миналата година банката претърпя тежък удар заради глобата, която плати на САЩ. Това наложи спешно набиране на капитал и орязване на бонусите на служителите.

Deutsche е по средата на изпълнението на петгодишен план за преструктуриране, подготвен от Краян.

През тази година банката изгуби пазарен дял в САЩ при търговията с облигации и ценни книжа. При финансирането за бизнес имоти обаче кредиторът се справя несравнимо добре въпреки засилващия се натиск от страна на нови фондове за имоти, структурирани от инвестиционни гиганти като Blackstone, KKR и TPG.

Регулаторите обаче също надигат глас заради нарастващите експозиции към сектора на бизнес имотите и качеството на управлението на риска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още