Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Достъпността на жилища в САЩ продължава да спада и през третото тримесечие

Средната цена за жилище в САЩ нараства от 265 000 долара през второто тримесечие до 268 000 долара през третото

Достъпността на жилища в САЩ продължава да спада и през третото тримесечие

Сан Франциско продължава да е най-недостъпният голям жилищен пазар в САЩ. Снимка: Ройтерс

Лекото увеличение на лихвените проценти, както и на цените на имотите продължават да държат достъпността на американски жилища на 10-годишно дъно и през третото тримесечие на 2018 г. Това става ясно от индекса за възможности за настаняване на Националната асоциация на строителите на жилища и Wells Fargo, цитиран от worldpropertyjournal.com.

Още по темата

Общо 56,4% от новите и вече съществуващи домове, продадени между началото на юли и края на септември, са достъпни за семействата в САЩ със среден доход от 71 900 долара годишно. Това е понижение от 57,1% през второто тримесечие и най-ниското четене на данните от средата на 2008 г. насам.

Средната цена за жилище в САЩ нараства от 265 000 долара през второто тримесечие до 268 000 долара през третото. Това е най-високата средна цена за тримесечие в историята на индекса. В същото време средните нива на лихви по ипотеки нарастват номинално с 5 базисни пункта в периода между юли и септември до 4,72% от 4,67% през предходния период.

За второ поредно тримесечие Сиракуза, Ню Йорк, е най-достъпният голям жилищен пазар в страната. Там 88,2% от всички продадени нови и съществуващи жилища в периода са били достъпни за семейства със средни за региона доходи от 74 100 долара годишно.

На обратният полюс е Сан Франциско, който за четвърто поредно тримесечие е най-малко достъпният голям жилищен пазар в САЩ. Там едва 6,4% от продадените жилища за тримесечието са били достъпни за хора със средни доходи от 116 400 долара годишно.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Общо 56,4% от новите и вече съществуващи домове, продадени между началото на юли и края на септември, са достъпни за семействата в САЩ със среден доход от 71 900 долара годишно"
Демек 72 бона годишен семеен бюджет...това се пада по 3 бона/мес заплата да взимата двамата. И тук е въпросът 3 бона/мес много или малко са в САЩ?

Още от По света
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ са скочили с близо 12% през февруари