IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai World изплати на кредиторите си предсрочно още 300 млн. долара

Плащането е направено в края на юни, а средствата са от приходи от продажба на активи

10:25 | 04.07.14 г.
Dubai World изплати на кредиторите си предсрочно още 300 млн. долара

Dubai World, един от големите държавни конгломерати в Дубай, е разплатил по-рано от очакваното 300 млн. долара от дълга на групата, който възлиза на около 25 млрд. долара, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Плащането е направено в края на юни. Средствата са от приходи от продажба на активи.

През март компанията изплати също по-рано от очакваното 284,5 млн. долара, припомня информационната агенция.

Засега говорителите на Dubai World отказват коментар.

По-рано тази година от емирството уточниха, че компанията планира да погаси по-рано дълговете си към десетки местни и международни кредитори.

Компанията изпадна в тежки затруднения заради срива на пазара на имоти през 2009 г. Това принуди групата да прибегне до преструктуриране на дълговете – едно от най-големите в региона на Близкия Изток.

Dubai World започна да се възстановява в съответствие с възстановяването на по-широката икономика на фона на бума в туризма, недвижимите имоти и логистиката.

През последните дни и други дубайски компании, които изпитваха финансови затруднения, обявиха, че ще изплатят по-рано от планираното дълговете си. Сред тях е и строителният гигант Nakheel.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още