IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Expo 2020 катализира доверието и интереса към Дубай

Активността на наемателите в емирството продължава да се засилва, което подкрепя и наемите на площите

12:23 | 20.05.14 г.
Expo 2020 катализира доверието и интереса към Дубай

Икономическата активност и търсенето от страна на наемателите на площи в Дубай продължават да нарастват на фона на засиленото доверие заради изложението Expo 2020, което ще се провежда в емирството, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Най-силен и стабилен е ръстът на търсенето на първокласни площи, в резултат на което наемите продължават да се увеличават, сочат данни на консултантската компания Cluttons.

През 2013 г. наемните равнища на първокласните офис площи в Дубай са се увеличили с 8% на годишна база. През първото тримесечие на годината темпът на повишението се е ускорил до 10 на сто.

Заради засиленото икономическо доверие много компании вземат решение за експанзия в Дубай, включително и чрез консолидиране на операциите им на едно място – в емирството. Засилва се и активността на компании, които искат да преместят регионалните си операции в емирството. Най-засилена е активността на компаниите, идващи от Египет и Ливан.

Заради свиващото се предлагане на качествени офиси в централните зони на Дубай вече се отбелязва засилване на интереса и към по-второстепенни локации. Експертите очакват да се засили и строителството по поръчка като вариант за наемателите, които не откриват подходящ офис на пазара в емирството. Това ще подкрепи търсенето на терени за строителство в централните райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още